Over mij

Ik ben Astrid, moeder van twee kinderen, een zoon en een dochter, partner van mijn grote liefde en ‘vrouwtje’ van onze honden. Na een pittige jeugd en een (v)echtscheiding stond ik er alleen voor met en voor mijn 2 kinderen. Ik bleef doorgaan, werd ziek maar ook daar “had ik geen tijd voor” dus ik ging door, voor mijn kinderen. Gelukkig gebeurde er ook mooie dingen en vond ik de liefde weer, of de liefde vond mij, ontstonden er nieuwe vriendschappen, leerde ik nieuwe mensen kennen en nam ook afscheid van mensen. Ondanks de mooie dingen die het leven me bood, werd ik steeds meer “iemand”, moeder, collega, vriendin, opdrachtnemer en daardoor steeds minder “mezelf”. Lang verhaal kort, diep dal waarbij de diagnose Burn Out als snel gesteld werd. Na verder onderzoek kwam de diagnose “Chronische PTSS”. Met beide kon ik aan de slag en op mijn pad kwam de 8-weekse MBSR Mindfulness training. Een life changing experience! Inmiddels de nodige jaren verder, me geschoold tot Mindfulnesstrainer, heb ik het me eigen gemaakt, geïntegreerd in mijn leven, mijn werk en heb ik de afgelopen jaren de nodige ervaringen op mogen doen in het overbrengen van de kennis én ervaringen.

Voor mij was het enorm bevrijdend te ervaren dat gedachten slechts gedachten zijn en niet ‘de werkelijkheid’. Ik heb ondervonden dat je de mate waarin je stress ervaart kunt beïnvloeden door hoe je de dingen ziet en er mee omgaat. Echt stilstaan bij ervaringen en de emoties en daarbij aandachtig zijn voor momenten brengt zoveel meer dan leven op de automatische piloot. 

Omdat ik ook anderen graag kennis wil laten maken met de kracht van mindfulness, volgde ik de opleiding tot mindfulness-trainer aan het Instituut Centrum voor Mindfulness, waarna ik een eigen praktijk ben gestart. Zo’n vijftwintig jaar was ik werkzaam binnen de HR sector en integreerde het Mindfulness in mijn werkwijze.  

Mijn mindfulness-trainingen kenmerken zich door een nuchtere, no-nonsense aanpak en ik zou mijzelf omschrijven als een betrokken en enthousiaste trainer die met beide benen op de grond staat. Door mijn achtergrond als HR Manager ben ik bekend met de druk en hectiek die de huidige tijd met zich brengt. 

Naast Mindfulness training bied ik ook Mindfulwalking, Mindful bewegen en coaching aan. Dit alles maakt het aanbod binnen HaBla Health Care compleet in Mentale gezondheid voor jong en oud, actief en passief én voor man en vrouw in zowel groepsverband / teams als individueel.