Over mij

Astrid Blaak

Ik ben Astrid, moeder van twee kinderen, partner van mijn grote liefde en ‘vrouwtje’ van onze Boerboels. Ondanks de mooie dingen die het leven me bood, werd ik steeds meer “iemand” en daardoor steeds minder “mezelf”. Lang verhaal kort, diep dal waarbij de diagnose Burn Out als snel gesteld werd. Na verder onderzoek kwam de diagnose “Chronische PTSS”. Met beide kon ik aan de slag en op mijn pad kwam de 8-weekse MBSR Mindfulness training. Een life changing experience! Inmiddels de nodige jaren verder, me geschoold tot Mindfulnesstrainer, heb ik het me eigen gemaakt, geïntegreerd in mijn leven, mijn werk en heb ik de afgelopen jaren de nodige ervaringen op mogen doen in het overbrengen van de kennis én ervaringen.

Voor mij was het ervaren dat gedachten slechts gedachten zijn en niet ‘de werkelijkheid’ erg bevrijdend. Ik heb ondervonden dat je de mate waarin je stress ervaart kunt beïnvloeden door hoe je de dingen ziet en er mee omgaat. Echt stilstaan bij ervaringen en de emoties en daarbij aandachtig zijn voor momenten brengt zoveel meer dan leven op de automatische piloot! 

Mijn mindfulness-trainingen kenmerken zich door een nuchtere, no-nonsense aanpak en ik zou mijzelf omschrijven als een betrokken en enthousiaste trainer die met beide benen op de grond staat. Door mijn ervaringen als moeder, partner, collega etc. en mijn vak als HR Manager ben ik bekend met de druk en hectiek die de huidige tijd met zich brengt. 

 

Mindfulness opleiding

In 2018 ben ik gestart met de opleiding mindfulness-trainer van het Instituut Centrum voor Mindfulness in Amsterdam, omdat ik mij graag wilde verdiepen in de achtergrond en materie van Mindfulness. In 2020 heb ik de opleiding afgerond.